ua en ru

У вишах Саратова заборонили Facebook, Twitter і та Instagram

У вишах Саратова заборонили Facebook, Twitter і та Instagram Фото: В Росії бояться "витоку" конфіденційної інформації

Заборона вводиться для "збереження конфіденційності службової інформації"

Міністерство освіти Саратовської області (РФ) заборонило підвідомчим установам використовувати в роботі популярні інтернет-сервіси, включаючи електронну пошту Google, соцмережі Twitter і Facebook і сайти на західних доменних іменах. Про це повідомляє Коммерсант.

Так, заборона вводиться для "збереження конфіденційності службової інформації". Школам і вузам наказано перейти на російські аналоги цих сервісів.

"З метою збереження конфіденційності інформації, призначеної для службового користування, від витоків забороняється використовувати в діяльності установ продукти та послуги іноземних інтернет-компаній", - йдеться в листі міністерства освіти Саратовської області, розісланому напередодні в школи і вузи.

Також наголошується, що під заборону потрапила більшість популярних інтернет-сервісів: електронна пошта від Google, Yahoo, MSN і AOL, соцмережі Twitter, Facebook і Instagram, інтернет-месенджер WhatsApp.

Представникам навчальних закладів "не рекомендується" розміщувати свої сторінки і сховища даних на британських, німецьких та українських сайтах, а також "у доменних зонах .com, .net, .org і їм подібних".

Нагадаємо, раніше російський наглядовий орган Роскомнадзор заблокував сервіс зберігання копій веб-сторінок The Wayback Machine, який розташований за адресою web.archive.org.