ua en ru

Вулкан на Балі викинув стовп попелу на 7,6 тис. м, евакуйовано 24 тис. людей

Вулкан на Балі викинув стовп попелу на 7,6 тис. м, евакуйовано 24 тис. людей Фото: виверження вулкану Агунг на Балі (скріншот із відео Matt Ooley / twitter)

Усього в країні через виверження Агунга було евакуйовано 224 населені пункти

Через виверження вулкану Агунг на острові Балі близько 24 тисячі жителів було евакуйовано. Про це повідомляє телеканал CNN.

За даними місцевої влади, стовп попелу піднімався на висоту 7600 м. Усього ж було евакуйовано 224 населені пункти. Також було закрито місцевий аеропорт, у якому в момент виверження вулкана перебувало близько 5 тисяч пасажирів.

Також зазначено, що низка авіакомпаній, включаючи Virgin, KLM, Air Asia Malaysia і Jetstar, скасували свої рейси на Балі через виверження.

Як відомо, останнє велике виверження Агунга відбулося в 1963 році, в результаті якого загинуло близько 1100 осіб, а ще десятки тисяч позбулися житла. Висота вулкану досягає 3142 м, глибина кратера - 200 м.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що низка авіакомпаній, серед яких Virgin, KLM, Air Asia Malaysia і Jetstar, скасували 25 листопада 2017 року декілька рейсів на Балі через виверження вулкану Агунг.