ua en ru

На Балі через виверження вулкана авіакомпанії скасували свої рейси

На Балі через виверження вулкана авіакомпанії скасували свої рейси Фото: виверження вулкану Агунг на Балі (скріншот із відео Matt Ooley / twitter)

Рух хмари попелу від вулкана Агунг непередбачуваний, тому польоти ще можуть бути скасовані

Низка авіакомпаній, серед яких Virgin, KLM, Air Asia Malaysia і Jetstar, скасували 25 листопада 2017 року декілька рейсів на Балі через виверження вулкану Агунг. Про це з посиланням на місцеву владу повідомляє Associated Press.

Зазначено, що австралійський перевізник Jetstar скасував дев'ять рейсів. Однак у прес-службі авіакомпанії відзначили, що більшість рейсів 26 листопада буде виконуватися згідно з графіком. За словами старшого пілота авіакомпанії, рух хмари попелу непередбачуваний, і польоти ще можуть бути скасовані.

Невелике виверження вулкану Агунг в однойменній провінції сталося 21 листопада. Проте влада Балі не стала піднімати паніку, побоюючись, що це викличе масштабну евакуацію людей. Сильне виверження почалося 25 листопада. Стовп попелу досягав висоти 1,5 км. Місцевим жителям, які перебувають у радіусі до 7,5 км від гори, було наказано евакуюватися. Індонезійський вулканолог Сутопо Нугрохо заявив, що не очікував виверження такої сили.

Пізніше очевидці природної стихії заявили, що шар попелу, який покрив села, що знаходяться недалеко від вулкану, становить трохи менше 1 см. Солдати і поліція роздавали жителям маски.

Нагадаємо, у вересні влада Індонезії оголосила найвищий рівень небезпеки через загрозу вулканічного виверження Агунга. З острова Балі тоді евакуювали понад 120 тис. осіб. Індонезія має більше 120 діючих вулканів.