ua en ru

Другий за величиною діамант у світі продано за 53 млн доларів

Другий за величиною діамант у світі продано за 53 млн доларів Фото: продан другий за величиною діамант у світі (Lucara Diamond Corp.com)

Ціна карата каменю становила 47 тис. доларів

Lucara Diamond Corp. продала другий за величиною в світі діамант Lesedi La Rona (Наш Світ у перекладі з ботсванского-ред.) вагою 1,109 карат за 53 млн доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

Таким чином, вартість одного карата каменю становила 47 тис. доларів. Покупцем стала компанія Graff Diamonds.

Зазначимо, що дорогоцінний камінь перевищив вагою інший екземпляр, що належить компанії, Constellation вагою 813 карат, який був проданий за 63 млн доларів, або 77,5 тис. доларів за карат.

Як зазначає Bloomberg, продаж Lesedi La Rona це хороший приклад того, що розмір діаманта не найважливіший показник при формуванні його ціни.

Такий діамант складніше висікати, а його не колір не такий гарний, як у меншого за розмірами каменя Constellation. Діамант Lesedi La Rona не вдавалося продати протягом року. BMO Capital Markets раніше оцінювала можливу суму угоди на його продаж в 75 млн доларів.

"Якщо ви прийміть до уваги потенційні наслідки, ризик, що покупець бере на себе, стане зрозуміло, чому він не був простим товаром для продажу", - сказав гендиректор Lucara Diamond Corp. у коментарі виданню.

Діамант розміром з тенісний м'яч є другою за вагою в світі. Найбільший діамант Куллінан-I був здобутий в Південній Африці в 1905 році, його вага склала 3,160 карат. Діамант був розрізаний на "Велику зірку Африки" і "Мала зірка Африки" для королівської колекції коштовностей Великобританії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Lucara Diamond може розпиляти найбільший у світі алмаз Lesedi la Rona на частини для того, щоб продати.