ua en ru

Найбільший алмаз у світі продадуть частинами

Найбільший алмаз у світі продадуть частинами Фото: найбільший алмаз у світі можуть розпиляти на частини (Wikimedia)

Умови ринку сьогодні не дозволяють продати камінь цілком

Канадська компанія Lucara Diamond може розпиляти найбільший у світі алмаз Lesedi la Rona (в перекладі з ботсванского - Наш світло)на частини для того, щоб продати. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як повідомляється, алмаз вагою в 1016 карат був виставлений на торги Sothby's в червні 2016 року. Однак, в ході торгів, ціна каменю досягла лише 61 млн доларів, при тому, що продавець розраховував отримати за необроблену коштовність не менше 70 млн доларів.

Аналітики заявили, що для ситуації на ринку, яка склалася на сьогодні, камінь занадто великий, і для його достойної продажу цілком доведеться почекати кілька років".

Алмаз розміром з тенісний м'яч знайшла Канадська гірничодобувна компанія в Ботсвані в листопаді 2015 року. Фахівці відзначають, що вік каменю становить від двох до трьох мільярдів років. Lesedi la Rona зараз є найбільшим алмазом у світі.

Найбільший алмаз у світі продадуть частинами

Фото: алмаз Lesedi la Rona

Він поступається тільки добутому у 1905 році в ПАР алмазу Cullinan (Куллінан), який спочатку мав вагу понад 3106 карат, однак був розколотий на безліч частин.

Найбільший алмаз у світі продадуть частинамиФото: алмаз Cullinan

Нагадаємо, мешканка США випадково знайшла унікальний алмаз у свій день народження.