ua en ru

Другий транш кредиту від МВФ очікується в розмірі 1,7 млрд дол., - Яресько

Другий транш кредиту від МВФ очікується в розмірі 1,7 млрд дол., - Яресько Фото: Наталія Яресько

Україна отримала від фонду транші на 10,5 млрд дол

Україна сподівається отримати третій транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму 1,7 мільярдів доларів після завершення першого перегляду чотирирічної програми розширеного фінансування EFF. Про це в ході лекції сьогодні, 2 червня, розповіла міністр фінансів України Наталія Яресько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після того, як ми завершимо переговори в рамках першого перегляду програми EFF, сьогоднішньої програми, ми виконуємо ще кілька заходів, передбачених програмою, і сподіваємося отримати ще один транш на суму 1,7 мільярда доларів. Виділення цих траншів означає, що наша країна повністю здійснює програму EFF, під яку надається фінансування фондом", - заявила Яресько.

За словами міністра, в рамках угоди стенд-бай і EFF Україна отримала від фонду три транші фінансової підтримки на суму 10,5 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія МВФ в Україні на рівні експертів продовжить переговори з українською стороною в найближчі дні з приводу остаточного рішення в рамках першого перегляду програми в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF).