ua en ru

МВФ і Україна продовжать обговорення остаточного рішення за програмою EFF

МВФ і Україна продовжать обговорення остаточного рішення за програмою EFF Фото: МВФ

По більшості питань досягнуто розуміння

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні на рівні експертів продовжить переговори з українською стороною в найближчі дні з приводу остаточного рішення в рамках першого перегляду програми в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF). Про це повідомив глава місії Микола Георгієв, передає прес-служба МВФ.

Як повідомляється, місія МВФ відвідала Київ 12-29 травня з метою проведення дискусій у рамках першого перегляду програми в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF), спрямованого на підтримку економічних реформ уряду України.

"Місія провела з владою конструктивні дискусії щодо заходів, необхідних для завершення першого перегляду програми в рамках угоди про EFF. Порозуміння було досягнуто по більшості питань і дискусії продовжаться в найближчі дні, щоб досягти остаточної домовленості на рівні експертів, підлягає подальшому схваленню керівництвом і Радою директорів МВФ", - сказав Георгієв.

Він зазначив, що влада країни і надалі рішуче налаштована на виконання програми реформ. Всі критерії ефективності виконання, встановлені на кінець березня, були виконані, і всі структурні показники, які повинні бути досягнуті навесні, перебувають у процесі виконання, хоча деякі з них - із затримкою.

Нагадаємо, МВФ погіршив прогноз падіння ВВП України до 9%.