ua en ru

Другий раунд круглого столу по врегулюванню ситуації в Україні пройде завтра в Харкові (доповнено)

Другий раунд загальнонаціонального круглого столу по врегулюванню ситуації в Україні призначено на 17 травня в Харкові.

Другий раунд загальнонаціонального круглого столу по врегулюванню ситуації в Україні призначено на 17 травня в Харкові. Про це РБК-Україна повідомив заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський.

Як повідомили у прес-службі Кабінету міністрів, участь у другому всеукраїнському круглому столі національної єдності візьмуть екс-Президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, народні депутати України, представники органів місцевого самоврядування, громадські діячі, представники релігійних організацій і бізнес-кіл регіону.

Круглий стіл розпочнеться о 13:00 в "Харків Паласі" (Харків, пр. Правди, 2).

Нагадаємо, перший раунд круглого столу по врегулюванню ситуації в Україні відбувся 14 травня. Тоді, в ході заходу, виступили в.о. Президента України Олександр Турчинов, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, колишні Президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, які призначені модераторами всеукраїнського круглого столу, представник ОБСЄ Вольфганг Ішингер, а також лідери фракцій парламентської, мери і глави ОДА східних регіонів.

Зазначимо, під час круглого столу Кравчук запропонував провести наступне засідання круглого столу в Донецьку та підготувати проект документа про врегулювання ситуації на сході України, який буде прийнятий і підписаний всіма учасниками політичного процесу в Україні. На цю пропозицію Тарута відповів, що "через два дні можна буде дати точну відповідь на ці пропозиції".

Багато з присутніх погодилися, що необхідно прийняти спільний документ, який би допоміг вирішити кризу в Україні.