ua en ru

В Раді завершився перший етап круглого столу щодо врегулювання ситуації в Україні

В Верховній Раді України завершився перший етап загальноукраїнського круглого столу національної єдності.

В Верховній Раді України завершився перший етап загальноукраїнського круглого столу національної єдності.

Сьогодні під час круглого столу виступили в.о. Президента Україні Олександр Турчинов, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, колишні Президенти України Леонід Кравчук та Леонід Кучма, які призначені модераторами загальноукраїнського круглого столу, представник ОБСЄ Вольфганг Ішингер.

Також виступили представники парламентських фракцій та українських партій, зокрема лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, представник ВО "Свобода" Олексій Кайда та інші парламентарі.
Крім того, слово мали мер Донецка Олександр Лук'янченко, голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, представник Харківської обл. та інші.

Крім того, слово мав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Під час круглого столу Кравчук, запропонував провести наступне засідання круглого столу в Донецьку, та підготувати проект документу про врегулювання ситуації на сході України, який буде ухвалено та підписано усіма учасниками політичного процесу в Україні. На це порхання Тарута відповів, що через два дні можна буде дати точну відповідь на ці пропозиції".

Разом з тим, багато присутніх погодилися, що ухвалення спільного документу, який бі допоміг вирішити кризу в Україні необхідно.