ua en ru

Другий фігурант справи про корупцію у ФІФА отримав тюремний термін

Другий фігурант справи про корупцію у ФІФА отримав тюремний термін Фото: корупція в ФІФА (fifa.com)

Раніше він визнав себе винним у відмиванні грошей

Колишній генеральний секретар Федерації футболу Кайманових островів і колишній помічник президента КОНКАКАФ Костас Таккас засуджений до 15 місяців тюремного ув'язнення. Про це повідомляє AFP news agency.

Чиновник був заарештований в кінці травня 2015 року в Цюріху разом з високопоставленими співробітниками ФІФА. У березні 2016 року Таккас був екстрадований зі Швейцарії в США.

Таккас в травні поточного року визнав себе винним у відмиванні грошей, а також у передачі хабара в розмірі 3 млн доларів екс-президенту КОНКАКАФ Джеффрі Уебб, який наразі знаходиться під слідством, рішення по його справі буде винесено 24 січня.

Також Уебб повідомив слідству про участь в шахрайських операціях при реалізації комерційних прав на матчі відбіркових турнірів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.

Нагадаємо, Таккас став другим чиновником, засудженим до тюремного ув'язнення у справі про корупцію у ФІФА. Раніше в США до 8 місяців в'язниці був засуджений колишній генеральний секретар Національної федерації футболу Гватемали Ектор Трухільо.