ua en ru

Другий етап глобального проекту Allseeds в "Южному" стартував, - Петрище

Другий етап глобального проекту Allseeds в "Южному" стартував, - Петрище Фото: В'ячеслав Петрище

Allseeds приступила до реалізації другого етапу свого глобального проекту в порту "Южний"

Група Allseeds приступила до реалізації другого етапу свого глобального проекту в порту "Южний" – будівництва мультифункціонального, орієнтованого на переробку сої, маслозаводу потужністю 5000 тонн в добу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Групи.

Наголошується, що завод по своїй потужності стане унікальним у Європі маслодобувним підприємством. На його будівництво і доведення до необхідних параметрів супутньої інфраструктури компанія відводить близько трьох років.

У прес-службі відзначають, що введення в експлуатацію такого підприємства означає, що протягом року компанії треба буде додатково до наявних обсягів завезти-вивезти, прийняти-відправити близько 1 700 тис. тонн сировини та готової продукції – шроту та олії, тому не обійдеться без додаткових вкладень у розвиток інфраструктури її олійного комплексу в Южному – елеваторно-складського, бакового і залізничного господарства.

Нарощування потужностей дасть можливість Групі Allseeds отримати синергетичний ефект, підвищити ефективність свого бізнесу шляхом суттєвої економії умовно-постійних витрат на одиницю вироблюваної продукції і в кінцевому результаті – стати більш конкурентоспроможною.

З обсягом переробки близько 2,5 млн тонн в рік Allseeds стане компанією №2 на олійному ринку України, загальна сума інвестицій в Україну досягне $400 млн.

"У тендері на постачання устаткування і технологій для нового заводу беруть участь провідні в олійно-жировому бізнесі компанії світу – Андреотті (Andreotti Impianti ), Європа Краун (Europa Crown), Десмет (Desmet Ballestra), Муянг (Jiangsu Muyang) та інші", - зазначив голова Ради директорів Групи Allseeds В'ячеслав Петрище.