ua en ru

Друга хвиля глобальної атаки вірусу-здирника зачепила Китай

Друга хвиля глобальної атаки вірусу-здирника зачепила Китай Фото: кібератака

WannaCry атакував китайську дорожню поліцію і школи

У понеділок, 15 травня 2017 року, вірус-вимагач WannaCry атакував дорожню поліцію і школи Китаю. Про це повідомляє Reuters.

"У понеділок WannaCry атакував китайську дорожню поліцію і школи. На початку робочого тижня атака перекинулася в Азію, в той час як влада Європи заявила, що намагається запобігти поширенню новими версіями вірусу хакерами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, компанії та уряди провели у вихідні дні оновлення програмного забезпечення, щоб обмежити поширення вірусу. Понеділок був першим випробуванням для Азії, де офіси були в основному закриті на вихідні до того, як почалася кібератака.

Так, енергетична компанія PetroChina заявила про поразку платіжних систем на ряді заправок, в японській поліції повідомили про двох відомих випадках кібератак. В Індії уряд заявив про кілька випадків атак, яких змогли уникнути великі корпорації. У Південній Кореї повідомили про дев'ять інцидентів, пов'язаних з WannaCry.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські спецслужби радять великим компаніям і організаціям готуватися до масштабних кібератак на цьому тижні. Згідно з наявними даними, більше 1,3 млн комп'ютерних систем все ще вразливі перед WannaCry.