ua en ru

ВТБ констатував неможливість продажу українських "дочок"

ВТБ констатував неможливість продажу українських "дочок" Фото: ВТБ не може продати бізнес в Україні (flickr.comWorld Economic Forum)

Жодна із заявок потенційних покупців не схвалена НБУ

Російський держбанк ВТБ навряд чи зможе продати свої філії в Україні. Про це заявив журналістам глава ВТБ Андрій Костін в кулуарах Східного економічного форуму, передає "Інтерфакс".

За словами Костіна, Національний банк України поки не схвалив жодної заявки від потенційних покупців ВТБ, тому банк має намір скорочувати бізнес в Україні і зайнятися продажем активів і застав.

"Будемо скорочувати розмір бізнесу і витрати, потихеньку продавати активи, забирати кредити, що можна, і всякі застави продавати. Та звідти (з України-ред.) згортатися. Продати там, напевно, ніхто нічого не дасть", - сказав Костін.

Нагадаємо, раніше Костін оцінив збитки ВТБ від закриття бізнесу в Україні в 476 млн доларів.

В Україні працюють два дочірні банки групи ВТБ (Україна) і БМ банк (дістався ВТБ після купівлі Банку Москви).

Група ВТБ в травні минулого року заявила про намір продати українські банки у разі появи цікавих пропозицій. Проте вже в червні керівництво ВТБ повідомило, що призупинило активний пошук покупців. Розмови про відхід групи з українського ринку поновилися в березні 2017 року після того, як Україна ввела санкції щодо українських банків з російським державним капіталом. Введені на рік обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.