ua en ru

ВРЮ прийняла рішення про звільнення 5 суддів за порушення присяги

ВРЮ прийняла рішення про звільнення 5 суддів за порушення присяги Фото: ВРЮ

На сьогодні ВРЮ прийняла остаточні рішення по 28 дисциплінарних справах

Вища рада юстиції (ВРЮ) прийняла рішення внести подання про звільнення 5 суддів за порушення присяги за висновками Тимчасової спеціальної комісії (ТСК). Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВРЮ.

Повідомляється, що за результатами розгляду зазначених питань шляхом таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання на звільнення судді Дарницького райсуду Києва Пойди Сергія Миколайовича, судді Святошинського райсуду Києва Домарацкой Алли Вікторівни та судді Голосіївського райсуду Києва Калініченко Лариси Степанівни.

Крім того, ВРЮ вирішила внести подання про звільнення судді Солом'янського райсуду Києва Калініченко Олени Борисівни і судді Дніпровського райсуду Києва Макарчук (Гудим) Владислави Володимирівни.

Разом з тим, Рада вирішила відмовити у внесенні подання про звільнення Бугиля Володимира В'ячеславовича з посади судді Шевченківського райсуду Києва у зв'язку з порушенням присяги судді.

"На сьогодні Вища рада юстиції прийняла остаточні рішення по 28 дисциплінарних справах, відкритих за висновками ТСК", - заявив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вища рада юстиції схвалила звільнення суддів Шевченківського та Солом'янського районних судів Києва Дмитра Кравця та Алли Демидівської, які принимаили рішення проти активістів Евромайдана, за порушення присяги.