ua en ru

ВРЮ не підтримала звільнення судді Панасюка за арешт євромайданівців

ВРЮ не підтримала звільнення судді Панасюка за арешт євромайданівців Фото: Вища рада юстиції

Суддю хотіли звільнити за порушення присяги

Вища рада юстиції не підтримала звільнення за порушення присяги судді Деснянського районного суду Києва Олексія Панасюка, який приймав рішення щодо арешту активістів Євромайдану. Про це начальник відділу взаємодії ВРЮ зі ЗМІ Оксана Лисенко написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"У ВРЮ пройшла процедура таємного голосування щодо звільнення за порушення присяги з посади судді Деснянського райсуду Києва Панасюка Олексія Георгійовича, стосовно якого було порушено дисциплінарну справу за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції", - повідомила Лисенко.

Зокрема мова йшла про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою особи, затриманої на Андріївському узвозі в дні Євромайдану за підозрою у масових заворушеннях.

Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк оголосив, що Рада прийняла рішення "за результатами таємного голосування відмовити у внесенні подання та направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України".

"За внесення подання проголосували 6 членів ВРЮ, за направлення матеріалів до ВККСУ - 8 членів ВРЮ", - підкреслила спікер ВРЮ.

Нагадаємо, у вересні Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України рекомендувала звільнити чотирьох суддів, які приймали рішення проти активістів Євромайдана.