ua en ru

ВРЮ відкрила дисциплінарну справу проти судді Калініченко за арешти евромайданівців

ВРЮ відкрила дисциплінарну справу проти судді Калініченко за арешти евромайданівців Фото: Вища рада юстиції

Справу порушено за відповідним висновком ТСК з перевірки суддів судів загальної юрисдикції

Вища рада юстиції (ВРЮ) сьогодні, 22 жовтня, на своєму засіданні відкрила дисциплінарну справу щодо судді Солом'янського районного суду Києва Олени Калініченко за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Висновок ТСК від 09 червня 2015 року № 46/02-15 ухвалено за заявами президента Всеукраїнської громадської організації "Асоціація правників України" Бугая Д. від 06 листопада 2014 року, Кудінова Н. від 17 листопада 2014 року та заступника Генерального прокурора України Бачуна О. від 08 грудня 2014 року", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що підставою для прийняття ТСК висновку про порушення присяги судді слугували постановлені суддею ухвали про застосування до учасників Евромайдану запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України відкрила дисциплінарне провадження щодо 6 суддів, які приймали рішення щодо учасників масових акцій протестів в кінці 2013 - початку 2014 р. Зокрема провадження було порушене щодо Калініченко.