ua en ru

ВРЮ направить Порошенкові подання про звільнення судді Оберемка

ВРЮ направить Порошенкові подання про звільнення судді Оберемка Фото: Оберемко напідпитку погрожував зброєю працівниками тодішньої Державної автоінспекції

Рішення приймали таємним голосуванням

Вища рада юстиції направить президентові України Петрові Порошенкові подання про звільнення судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, який напідпитку погрожував зброєю працівникам тодішньої Державної автоінспекції. Про це заявив голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк в ефірі "5 каналу".

"Профілактичну дію наше рішення матиме, і розгляд справи, і розголос. Мені здається сьогодні вже зміни є в суддівському корпусі, і така зухвалість, яку ми бачили, навряд чи буде. Хіба що самогубці якісь це робитимуть", - зазначив Бенедисюк.


Як зазначається, рішення приймали таємним голосуванням за відсутності самого судді, замість якого на збори прийшов його адвокат.

Повідомляється, що притягнути до відповідальності суддю через суддівську недоторканність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Оберемко не ходить на роботу, але отримує зарплату, а звільнити його тепер не можуть, так як це буде суперечити закону про працю.