ua en ru

ЗСУ заявляють про 100% забезпечення всіх бойових частин бронетанковим озброєнням до кінця року

ЗСУ заявляють про 100% забезпечення всіх бойових частин бронетанковим озброєнням до кінця року Фото: українські танки "Оплот"

У 2016 р. на озброєння армії почнуть надходити сучасні українські танки "Оплот"

До кінця 2015 року всі бойові частини Збройних сил України (ЗСУ) будуть повністю забезпечені бронетанковим озброєнням, а вже у 2016 р. на озброєння української армії почнуть надходити сучасні танки "Оплот". Про це заявив начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ Юрій Мельник в ефірі "5 каналу".

"Частини забезпечуються, і є рішення начальника Генерального штабу, який чітко поставив завдання - до кінця року бойові частини мають бути забезпечені бронетанковим озброєнням на 100%. Це завдання буде виконано", - зазначив Мельник.

За його словами, у 2016 р. ЗСУ, згідно з держпрограмою, закуплять сучасні українські танки "Оплот". "Ця програма буде виконана. Зараз ведуться переговори із заводом ім. Малишева про можливість поставки цих танків для ЗСУ", - додав начальник Центрального бронетанкового управління.

Нагадаємо, як заявляли в "Укроборонпромі", танк "Оплот" вигідніше експортувати, ніж використовувати на війні, оскільки експортна ціна "Оплоту" - 4,9 млн дол. "Краще продати його і за отримані гроші відремонтувати і модернізувати кілька десятків Т-64 до рівня "Булат"", - заявляв заступник гендиректора держконцерну Сергій Пінькас.

Як повідомлялося, "Укроборонпром" планує із 2016 р. збільшити виробництво українських танків у 24 рази - із 5 до 120 одиниць на рік. Зокрема, із 2016 р. Україна планує наростити виробництво бойових машин "Оплот" до 100-120 одиниць щорічно.