ua en ru

ЗСУ відновили транспортне сполучення до населеного пункту Крива Лука Донецької обл., - РНБО

Збройних сил України сьогодні, 8 липня 2014 р. відновили транспортне сполучення до населеного пункту Крива Лука Донецької обл.

Збройних сил України сьогодні, 8 липня 2014 р. відновили транспортне сполучення до населеного пункту Крива Лука Донецької обл. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник інформаційно-аналітичного центру РНБОУ Андрій Лисенко.

"Сьогодні військовослужбовці Збройних сил України відновили транспортне сполучення до населеного пункту Крива Лука, що на Донеччині", - повідомив Лисенко.

Також він зазначив, що на трасі Красний Лиман - Слов'янськ військові сапери розмінували та знешкодили міну МОН-100, 2 потужних фугаси та підривну систему до них.

"Проте роботи для інженерів залишається ще дуже багато. Практично цілодобово вони отримують інформацію про безліч мін, гранат та снарядів, які були покинуті терористами після боїв. На черзі - розмінування дороги Слов'янськ - Краматорськ, де прямо на узбіччі та проїжджій частині лежать міни та снаряди, які не розірвались", - зазначив Лисенко.

Речник РНБО підкреслив, що військові звернулися до місцевого населення з проханням, щоб люди не робили спроб власноруч впоратись з розмінуванням.

"Це дуже небезпечно. Рекомендується особливу увагу приділяти ділянкам, де вже є позначки, що територія замінована, і не ризикувати пройти нею без саперів", - заявив Лисенко.