ua en ru

У ВСУ розповіли про роль Сухопутних військ на початку конфлікту на Донбасі

У ВСУ розповіли про роль Сухопутних військ на початку конфлікту на Донбасі Фото: солдати ЗСУ (facebook.com/ato.news)

Сухопутні війська брали участь в ізоляції тих районів, де розгортався конфлікт

Сухопутні війська на початку антитерористичної операції (АТО) на Донбасі у 2014 році вийшли першими для ліквідації збройного конфлікту. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Сергій Попко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Сухопутні війська, разом із Високомобільними десантними військами були у складі сили негайного реагування. Це саме ті сили, які першими вийшли для ліквідації збройного конфлікту, брали участь в ізоляції тих районів, де розгортався конфлікт", - сказав Попко.

За його словами, незважаючи на те, що участь в операції брала доволі незначна частка Сухопутних військ, її особовий склад виконав усі поставлені завдання.

"Зусилля цих невеликих, але ефективних Сил швидкого реагування дозволили провести мобілізацію, забезпечити відповідну підготовку всіх інших частин Сухопутних військ та наростити їх бойовий потенціал", - додав командувач.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, 12 грудня 2017 року бойовики з гранатометів та артилерії обстріляли сили антитерористичної операції у Водяному (Донецька область).