ua en ru

У ЗСУ закликали не перейматися через ППО Росії на кордоні з Білоруссю

У ЗСУ закликали не перейматися через ППО Росії на кордоні з Білоруссю Фото: Владислав Селезньов (uacrisis.org)

Україна готова відбити агресію на будь-якому з напрямків

У Генеральному штабі Збройних Сил України закликали не перейматися через внесення главою РФ Володимиром Путіним до Державної думи проекту федерального закону, який дозволить Росії використовувати засоби протиповітряної оборони на кордоні Білорусі з Україною. Про це заявив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі "Радіо Свобода".

"Хочу відразу заспокоїти наших глядачів. Питання стосується суто технічного напрацювання цього документа", - запевнив він, пояснивши, що, починаючи від 2009 року, Союзна держава Білорусі та РФ здійснює спільний контроль за повітряним простором над територією цих двох держав.

Водночас, що стосується контролю за повітряним простором над територією Білорусі, то цим займаються відповідні підрозділи ППО Збройних сил Республіки Білорусь.

"Щоб адаптувати документ, зафіксований у 2009 році, президент Росії подав протокольне доручення, щоб привести його у відповідність до сучасних реалій", - наголосив Селезньов.

Що стосується позиції ЗСУ, то, за його словами, Повітряні сили ЗСУ виконують завдання виключно в повітряному просторі нашої країни, "тому немає причин будь-кому хвилюватися, що ми можемо мати клопіт, пов’язаний із цим документом".

Речник Генштабу також розповів, що торік Збройні Сили України провели низку стратегічних, командно-штабних навчань, у ході яких опрацьовувалися різні варіанти застосування ЗСУ в рамках реагування на будь-які випадки і факти агресії з боку можливого противника.

"Навчання показали рівень готовності ЗСУ для відбиття агресії на будь-якому з напрямків", - запевнив Селезньов, додавши, що цього року планується проведення відповідних навчань у вересні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект щодо угоди з Білоруссю, яка дозволить застосовувати засоби ППО на кордонах із Україною та країнами Євросоюзу.