ua en ru

ВСУ підготувалися до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 23 грудня, - СЦКК

ВСУ підготувалися до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 23 грудня, - СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Українські військові готові до встановлення та дотримання режиму припинення вогню

Збройні сили України (ЗСУ) підготувалися до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Про це, посилаючись на інформацію української сторони Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК), передає прес-центр штабу антитерористичної операції (АТО) в Facebook.

"ЗСУ готові до встановлення та дотримання режиму припинення вогню з 23 грудня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, 20 грудня 2017 року в Мінську під час чергового засідання тристоронньої контактної групи, прийнято рішення про встановлення всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню з 00:00 23 грудня 2017 у зв'язку з різдвяними та новорічними святами.

Наголошується, що підрозділи ЗСУ в районі проведення АТО на території Донецької і Луганської областей, безумовно дотримуючись мінські домовленості, готові до забезпечення виконання всіх заходів по впровадженню і підтримці режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін на сході України.

У той же час, виключно у разі загрози життю та здоров'ю місцевого населення, особового складу підрозділів ЗСУ в зоні АТО, проведення провокаційних дій бойовиками про спроби зміни визначеної лінії розмежування, ВСУ в будь-який момент готові застосувати зброю у відповідь.

Збройні Сили України готові до встановлення та дотримання режиму припинення вогню з 23 грудня 2017 року Українська стор...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 22 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники тристоронньої контактної групи (ТКГ) домовилися про перемир'я на Донбасі з півночі 23 грудня 2017 року. Крім того, ТКГ сподівається на проведення обміну полоненими до Нового року.