ua en ru

ЗСУ перенесли терміни відведення сил в Станиці Луганській через обстріли бойовиків, - Міноборони

ЗСУ перенесли терміни відведення сил в Станиці Луганській через обстріли бойовиків, - Міноборони Фото: мінстр оборони України Степан Полторак

У Міноборони України заявили, що бойовики не виконують рамкову угоду про відведення сил

Збройні сили України (ЗСУ) перенесли терміни відведення сил в Станиці Луганській через обстріли бойовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"У зв’язку з невиконанням російсько-терористичними угрупованнями "Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів» та здійснення систематичних обстрілів позицій українських військовослужбовців, Збройні сили України були вимушені перенести терміни відведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської. На цій ділянці за тиждень було здійснено 8 обстрілів, останній - 6 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, зазначається, що на решті ділянок збільшено кількість обстрілів позицій ЗСУ, у тому числі з використанням артилерії.

"Лише за останню добу терористи 5 разів здійснили обстріли зі 122 та 152 мм заборонених артилерійських систем, 19 разів застосували міномети", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, раніше очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на сьогодні відведення сил біля Станиці Луганської не відбудеться. Разом з тим, цю інформацію спростовував заступник глави Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.