ua en ru

ЗСУ беруть на озброєння ракетні комплекси "Нептун": контракт підписано

ЗСУ беруть на озброєння ракетні комплекси "Нептун": контракт підписано Фото: ракетний комплекс "Нептун" (rnbo.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Київське конструкторське бюро "Луч" та Міністерство оборони України уклали контракт на поставку в 2021 році берегових ракетних комплексів "Нептун". Закупівлі будуть проведені в рамках державного оборонного замовлення.

Про це йдеться в повідомленні на сайті "Укроборонпрома".

Повідомляється, що "Нептун" - це одна з ключових високотехнологічних продуктових платформ "Укроборонпрому". Згідно з контрактом, до армії надійдуть уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючі машини, а також пересувний командний пункт.

"Нептун" оснащені крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий і маршовий (основний) двигуни. Перший є модифікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 зроблений компанією "Мотор Січ".

Головку самонаведення для ракети, яка має надвисокі кути огляду і здатна визначити та захопити ціль на відстані до 50 км, розробило українське науково-виробниче підприємство "Радіонікс" спільно з холдинговою компанією "Артем".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комплекси "Нептун" розмістять в південних областях України.

А голова комітету Верховної ради з нацбезпеки Олександр Завітневич в інтерв'ю РБК-Україна зазначив, що "Нептун" може піти на експорт.