ua en ru

ВСУ у 2014-2015 отримали допомогу від 20 країн на суму понад 100 млн доларів

ВСУ у 2014-2015 отримали допомогу від 20 країн на суму понад 100 млн доларів Фото: МОУ

З початку 2016 року армія отримала ще понад 60 млн доларів допомоги

Збройних Сил України (ВСУ) отримали більше 100 млн доларів від 20 країн. Про це повідомив начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Леонід Голопатюк, передає прес-служба Міністерства оборони України.

"В даний час продовжується співпраця з більш ніж 40 країнами, традиційно основними і найбільш активними партнерами ВСУ є збройні сили США, Канади, Великобританії, Турецької Республіки, Республіки Польща та Литовської Республіки", - заявив він.


Як наголошується, протягом 2014-2015 років ЗСУ отримали допомогу у вигляді матеріальних коштів від 20 країн світу, а саме:

  • технічну допомогу (прилади нічного бачення, засоби зв'язку, техніка для розмінування, автомобільна техніка, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, техніка для розмінування та ін.) - на суму близько 57 млн доларів;
  • гуманітарну допомогу (медичне та тилове майно) - на суму близько 46 млн доларів.

"протягом поточного року нами було отримано допомогу на суму більше 60 млн доларів, з яких технічна допомога на суму понад 53 млн. доларів (останнє надходження - автомобіль медичної евакуації на базі HMMWV M1152, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36(V)10 і запасні частини до них), гуманітарний (медичне та тилове майно) - близько 7 млн. доларів", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше звільнена з російського ув'язнення українська льотчик, народний депутат Надія Савченко заявила, що готова стати міністром оборони.