ua en ru

Набула чинності постанова НКРЕ про обов'язкове оприлюднення інформації про частку первинних джерел електроенергії

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) від 30 травня 2013 № 642 "Про підвищення якості обслуговування споживачів електричної енергії" сьогодні офіційно оприлюднена на "Офіційному віснику України" № 49, ст. 1765. Про це повідомляє прес-служба НКРЕ.

Ця постанова набрала чинності з дня його офіційного опублікування.

Слід зазначити, що постанову було прийнято з метою підвищення якості обслуговування споживачів електричної енергії та для виконання Національного плану дій на 2013 р. щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 рр.. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

Документом встановлено, що енергопостачальники зобов'язані оприлюднювати інформацію про частку первинних джерел електроенергії (АЕС, ТЕС, ТЕЦ, ГЕС, ВЕС, ГЕС (малі), сонячна енергія, біомаса і т.д.) у загальній структурі обсягу купленої постачальником електричної енергії за обсягом виробництва і у вартості (за попередній рік). Інформація повинна розміщуватися на сайтах постачальників (до 20 січня) і на зворотному боці платіжних документів або в окремих повідомленнях (до 20 лютого).

Дія цієї постанови поширюється на відносини між енергопостачальниками та споживачами електричної енергії (населенням і суб'єктами господарської діяльності).

Постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції України 6 червня 2013 р. за № 905/23437.