ua en ru

Набув чинності вирок Савченко

Набув чинності вирок Савченко Фото: Донецький суд засудив Надію Савченко до 22 років колонії

До суду не надходили апеляції на вирок ні від однієї зі сторін, повідомили в Донецькому суді Ростовської області

З вівторка, 5 квітня, набув чинності вирок, винесений Надії Савченко, засудженої за звинуваченням у загибелі російських журналістів. Головні новини України сьогодні говорять про цю подію.

"До суду не надходили апеляції на вирок ні від однієї зі сторін. Ні прокуратура, ні потерпілі, ні обвинувачена та її захист оскаржити вирок не стали. Таким чином, з 00:00 годин він вступив в законну силу", - цитує прес-секретаря Донецького суду Ростовської області Юлію Калачову РИА Новости. Нагадаємо, що раніше Надія написала письмову відмову від апеляції:

Заяву Савченко про відмову від апеляції

Фото: Письмову відмову Надії Савченко від апеляції

Процес по справі Савченка, який тривав півроку, завершився 22 березня обвинувальним вироком. Донецький суд засудив її до 22 років колонії та призначив штраф у розмірі 30 тисяч рублів. Російський опозиційний канал «Дощ» виклав відео з живою зйомкою винесення вироку Савченко:


Через тиждень, 30 березня Петро Порошенко запровадив санкції проти осіб, яких Київ вважає причетними до кримінального переслідування Савченко. Всього у списку 84 людини, серед яких глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, директор ФСБ Олександр Бортніков, заступник генпрокурора Віктор Гринь, прокурор Криму Наталія Поклонська і лідер самопроголошеної Луганської народної республіки Ігор Плотницький.

Адвокат української льотчиці Марк Фейгін повідомив раніше, що Надія Савченко з 6 квітня відновить сухе голодування:

Письмове підтвердження початку сухої голодовки Надією Савченко

Фото: Заяву Савченко про початок сухе голодування у відповідь на винесений вирок

А сьогодні, 5 квітня, Марк Фейгін у себе на сторінці Faceboock написав, що говорити з Путіним про вирок Савченко прилетів глава французького Сенату:

Поговорив з головою французького Сенату р-ном Ларше, що приїхали в Москву, про звільнення Наді. Він поїхав у Кремль на вст...

Posted by Mark Feygin on Tuesday, April 5, 2016

Нагадаємо, МЗС України закликає РФ допустити до Савченко українських лікарів.