ua en ru

Алгоритм розподілу коштів зі спецрежимом використання постачальників газу набрав чинності

Алгоритм розподілу коштів зі спецрежимом використання постачальників газу набрав чинності Фото: газ

Алгоритм оприлюднений в "Офіційному віснику України"

Алгоритм розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання постачальників природного газу, на яких покладені спеціальні обов'язки, від 30.09.2015 № 2516, сьогодні офіційно оприлюднений в "Офіційному віснику України" за № 102, ст. 3567. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Алгоритм набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

"Зазначений алгоритм установлює порядок розподілу уповноваженим банком коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання постачальників природного газу, на яких покладені спеціальні обов'язки, що надходять за використаний природний газ від побутових споживачів та релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження їх виробничо-комерційної діяльності), виробників теплової енергії в рамках виробництва теплової енергії для релігійних організацій та надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню", - сказано в повідомленні.

Крім того, алгоритм також визначає механізм розрахунку постачальниками газу, на яких покладені спеціальні обов'язки, нормативів перерахування коштів на поточні рахунки операторів газотранспортної та газорозподільних систем, газопостачальних підприємств та на поточні рахунки із спецрежимом використання оптових продавців, що здійснюють продаж газу газопостачальним підприємствам.

При цьому дія цього алгоритму не поширюється на відносини, пов'язані з остаточним розрахунком газопостачального підприємства та його структурних підрозділів із оптовим продавцем природного газу, операторами газотранспортної та газорозподільних систем відповідно до умов укладених договорів та погашенням заборгованості споживачів за спожитий природний газ.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України знизив вимоги по страховому запасу газу для постачальників з 100% до 50% місячного обсягу.