ua en ru

Зустріч контактної групи 30 вересня не відбудеться з вини ДНР/ЛНР, - Оліфер

Зустріч контактної групи 30 вересня не відбудеться з вини ДНР/ЛНР, - Оліфер Фото: Дарка Оліфер

Якщо до 5 жовтня відеоконференція не відбудеться, Україна заявить про порушення режиму тиші

Зустріч Тристоронньої контактної групи у режимі відеоконференції із запрошенням представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) завтра, 30 вересня, не відбудеться у зв'язку з відмовою представника ОРДО. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона продовжує наполягати на проведенні такої зустрічі в режимі відеоконференції. Якщо дана відеоконференція не відбудеться, то 5 жовтня 2016 року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона поставить питання порушення режиму тиші з боку ОРДЛО як ключовий", - підсумувала вона.

Як наголошується, пункт 5 рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів передбачає можливість проведення зустрічі в режимі відеоконференції "з метою негайного припинення порушення цього Рамкового рішення".

За взаємною домовленістю учасників Тристоронньої контактної групи на завтра, 30 вересня, було заплановано проведення...

Опубліковано Darka Olifer 29 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник України в мінській підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи Євген Марчук розповів подробиці угоди про розведення сил на Донбасі.