ua en ru

Зустріч нормандської четвірки на рівні радників відбудеться сьогодні в Берліні

Зустріч нормандської четвірки на рівні радників відбудеться сьогодні в Берліні Фото: зустріч нормандської четвірки (УНІАН)

Зустріч нормандської четвірки на рівні радників пройде сьогодні

Зустріч нормандської четвірки (Україна, Німеччина, Франція, Росія) на рівні радників пройде сьогодні, 30 травня, в Берліні. Детальніше про зустріч представників - у матеріалі РБК-Україна.

Зустріч представників нормандської четвірки сьогодні пройде на рівні радників. Сторони спробують просунути реалізацію мирної угоди для сходу України.

Прес-секретар міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер заявив, що з-за ситуації на сході України Німеччина запланувала дану зустріч нормандської четвірки.

Дипломати намагаються згладити розбіжності між Росією і Україною з приводу реалізації Мінської угоди 2015 року для Східної України, яка була укладена під егідою Німеччини і Франції.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон, за підсумком саміту G7, заявив про намір незабаром провести саміт з лідерами Росії, Німеччини та України в нормандському форматі у зв'язку з конфліктом на сході України.

Також про плани провести зустріч у нормандському форматі заявляла канцлер ФРН Ангела Меркель. Вона озвучила плани зібрати нормандську четвірку на вищому рівні за участю глав держав.

Анонсував відновлення роботи нормандського формату і президент України Петро Порошенко. Він за підсумками зустрічі з Ангелою Меркель заявив, що робота в нормандському форматі за рішенням ситуації на Донбасі буде активізована найближчим часом.