ua en ru

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки": Геращенко розповіла про теми засідання

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки": Геращенко розповіла про теми засідання Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" відбудеться цього тижня у Мюнхені

Глави міністерств закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Російська Федерація) у Мюнхені обговорюватимуть питання виходу Росії зі складу СЦКК, а також питання звільнення заручників. Про це у ході брифінгу заявила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Так, за словами Геращенко, будучи у складі СЦКК, росіяни були змушені офіційно брати на себе відповідальність за гарантії безпеки на Донбасі і вихід РФ зі складу СЦКК викликав серйозну реакцію, в тому числі і у партнерів України по нормандському формату.

"Вже цього тижня в Мюнхені під час зустрічі в нормандському форматі міністрів закордонних справ це питання буде обговорюватися", - повідомила Геращенко.

Також Геращенко зазначила, що в ході зустрічі буде обговорюватися питання звільнення заручників.

"Питання заручників буде одним із пріоритетних і ключових під час зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі", - додала вона, зазначивши, що питання звільнення заручників залежить від президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Нагадаємо, зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" відбудеться в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, яка почнеться завтра, 16 лютого.