ua en ru

Зустріч глав держав в "нормандському форматі" поки не планується, - Клімкін

Зустріч глав держав в "нормандському форматі" поки не планується, - Клімкін

Зустріч глав держав Німеччини, Франції, України та Росії у так званому "нормандському форматі" поки не планується. Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив журналістам в Кабінеті міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на запитання журналіста про те, коли можлива зустріч глав держав в "нормандському форматі" Клімкін відповів: "Поки що це не планується. Зустріч потрібна для того, щоб досягти результату. Результатом в Мінську став пакет, погоджений в Мінську. Для чого зустрічатися в Астані, не маючи чіткого розуміння і мети і часових рамок".

Він також заявив, що не бачить необхідності для частих зустрічей міністрів закордонних справ в "норманському форматі", так як немає конкретних результатів.

"Вчора ми навіть не схвалювали жодних політичних заяв. Ми домовились про те, що Лоран Фабіус просто повідомить про те, якими були теми для розмови", - зазначив голова МЗС України.

Він підкреслив, що для проведення зустрічей потрібні конкретні результати.

"Вчорашня зустріч була результатом домовленостей на рівні глав держав і ми пройшлися по підсиленню моніторингової місії ОБСЄ, і яким чином будуть виконуватися мінські домовленості. Зараз ми створили такий напів-неформальний механізм для того, щоб ми працювали з виконання мінських домовленостей. А чого міністрам зустрічатися кожного тижня, якщо від цього немає результату?" - запитав Клімкін.

Нагадаємо, 24 лютого 2015 р. глави МЗС "нормандської четвірки" висловилися за розширення доступу ОБСЄ на Донбасі. Також глави домовилися подати заявку на продовження місії ОБСЄ в Україні на рік.

Відзначимо, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров залишив зустріч "норманської четвірки" без коментарів для журналістів.