ua en ru

ВССУ розгляне касацію у справі Луценка 4 квітня

Вищий спеціалізований суд України розгляне касацію у справі екс-глави МВС Юрія Луценка 4 квітня. Про це повідомляє прес-служба партії "Народна самооборона".

"Кримінальну справу за касаційними скаргами захисників засудженого Юрія Луценка - Олексія Баганця, Ігора Фоміна, Ірини Луценко, засудженого Володимира Тарасенка, захисника Олександра Терещука, що діє в інтересах засудженого Олега Павлєнова, на вирок Печерського районного суду м. Києва від 17 серпня 2012 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 22 листопада 2012 року щодо Луценка, Тарасенка та Павлєнова призначено до розгляду у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ на 10:00 4 квітня 2013 р.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 р. Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра внутрішніх справ винним у скоєнні посадових злочинів і засудив до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а 17 серпня у справі про розслідування отруєння Президента Віктора Ющенка Луценко отримав два роки обмеження свободи. ЄС неодноразово заявляв, що незадоволений ситуацією з Юрієм Луценком, вважає її проявом виборчого правосуддя, яке гальмує євроінтеграційний процес України.

Читайте також: Янукович готовий на "жести" по відношенню до Тимошенко і Луценка, але в "юридично-правовій площині"