ua en ru

Спалах сибірської виразки в Одеській області: в МОЗ отримали результати досліджень м'яса

Спалах сибірської виразки в Одеській області: в МОЗ отримали результати досліджень м'яса Фото: Володимир Курпіта (www.facebook.com/phc.org.ua)

У одного хворого в Міняйлівці підтвердили сибірську виразку

Центр громадського здоров'я МОЗ України отримав результат дослідження м'яса забитої тварини і грунту на подвір'ї у селі Міняйлівка (Одеська область), де п'ять чоловік були госпіталізовані з підозрою на сибірську виразку. Про це повідомив гендиректор Центру Володимир Курпіта, передає РБК-Україна.

За його словами, дослідження проводила референс-лабораторія Центру. Результати досліджень м'яса позитивні. Також у одного хворого підтверджено захворювання на сибірку (шкірна форма, лікується антибіотиками і не становить такої небезпеки, як легенева форма, - МОЗ.).

"Вогнище локалізовано, небезпеку поширення інфекції немає. Ситуація знаходиться під контролем місцевої влади", - зазначив Курпіта.

Медики будуть спостерігати за станом здоров'я жителів села протягом 15 днів - щодня будуть обходити будинки для контролю стану здоров'я людей, які потенційно можуть заразитися збудником сибірської виразки.

"Особам, що мали ризик зараження збудником сибірки, призначають екстрену профілактику антибіотиками і за ними здійснюють медичне спостереження", - резюмував Курпіта.

Спалах сибірської виразки в Одеській області: в МОЗ отримали результати досліджень м'яса

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року стало відомо, що в Саратському районі Одеської області було госпіталізовані п'ять осіб з попереднім діагнозом "сибірська виразка". Додамо, що в Одеській області поліцейські, рятувальники і військові Національної гвардії виставили пости навколо Міняйлівки через спалах сибірської виразки.

За попередніми даними, джерелом захворювання стала корова, тушу якої обробляли п'ять чоловік. Зараз ці люди госпіталізовані і перебувають під наглядом лікарів.