ua en ru

Спалах чуми на Мадагаскарі: кількість жертв збільшилася до 30

Спалах чуми на Мадагаскарі: кількість жертв збільшилася до 30 Фото: лікарня (Pixabаy)

На Мадагаскарі зареєстровано більше сотні хворих чумою

Кількість жертв спалаху чуми на Мадагаскарі, збільшилася до 30 осіб, ще 200 осіб захворіли. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Міністерство охорони здоров'я острова.

Повідомляється, що семеро людей померли в столиці Антананаріву, де захворіло 43 особи.

Також за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, спалах розпочалася 23 серпня після смерті 31-річного чоловіка в регіоні Центральної нагір'я країни. Далі, десять міст повідомили про спалахи чуми.

Нагадаємо, раніше в прес-службі Всесвітньої організації охорони здоров'я повідомили, що на Мадагаскарі стався спалах епідемії чуми, десятки жертв і більше сотні хворих.

"ВООЗ стурбована тим, що чума може поширитися далі, так як вона вже з'явилася в декількох містах на початку сезону епідемій", - заявила представник ВООЗ на Мадагаскарі Шарлортта Ндіайє.

Вона додала, що ВООЗ здійснює підтримку в лікуванні та моніторингу ситуації з епідемією чуми.

"Наші команди знаходяться на місцях у Мадагаскарі, надаючи технічні рекомендації, проводячи оцінки, підтримуючи спостереження за хворобами і взаємодіючи з громадами. Ми робимо все можливе для підтримки зусиль уряду, в тому числі шляхом координації дій у сфері охорони здоров'я", - підкреслила Ндіайє. Так, організація виділила 300 тис. доларів з надзвичайних фондів. Загальна кількість коштів, виділених ВООЗ на боротьбу з чумою на Мадагаскарі, досягло 1,3 млн доларів.