ua en ru

ВРП звільнила суддю Дніпровського райсуду Києва Чауса

ВРП звільнила суддю Дніпровського райсуду Києва Чауса Фото: Микола Чаус (vru.gov.ua)

Обвинуваченого у хабарництві суддю звільнили за відсутність на роботі

Вища рада правосуддя звільнила Миколу Чауса, якого звинувачують у хабарництві, з посади судді Дніпровського районного суду Києва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВРП.

Повідомляється, що сьогодні ВРП розглянула питання звільнення Чауса згідно з рішенням третьої дисциплінарної палати.

"Дисциплінарне провадження щодо судді Чауса здійснено з дотриманням процедури, передбаченої законодавством України. Рішення про притягнення судді Чауса до дисциплінарної відповідальності прийнято третьою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя в межах визначених законом повноважень", - зазначив член ВРП Ігор Бенедисюк.

Дисциплінарну справу щодо Чауса було відкрито після того, як з вересня 2016 року він не з'являвся на роботі. У табелі обліку робочого часу суддя значиться як відсутній з нез'ясованих причин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Молдові розглянуть питання екстрадиції судді Чауса не раніше весни 2018 року.

Миколу Чауса викрили на хабарі в 150 тис. доларів в серпні 2016 року. Отримані гроші суддя закопував в городі в банках. Заарештувати Чауса не вийшло через те, що Верховна Рада оперативно не розглянула це питання. У листопаді 2016 року суддю оголосили в міжнародний розшук, після чого той нелегально перейшов кордон Молдови та здався владі.