ua en ru

Унаслідок нових авіаударів на півночі Сирії загинуло 28 цивільних

Унаслідок нових авіаударів на півночі Сирії загинуло 28 цивільних Фото: авіаудар (webscreenshot youtube/SMO Syria)

За інформацією спостерігачів, серед загиблих - четверо дітей

У результаті авіаударів у сирійській провінції Ідліб у ніч на суботу, 30 вересня 2017 року, загинули щонайменше 28 цивільних осіб. Про це з посиланням на базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє DW.

За інформацією спостерігачів, серед загиблих - четверо дітей. Авіаудари були завдані по місту Арманаз, яке розташоване лише у кількох кілометрах від кордону Сирії з Туреччиною.

Як зазначили в центрі моніторингу, поки не вдалося встановити, чия авіація здійснила удари - сирійська чи російська. Нині відсутня реакція з боку сирійської армії на інформацію про бомбардування.

Як відомо, після кількох місяців відносної тиші у другій половині вересня сирійська провінція Ідліб, на території якої немає бойовиків "Ісламської держави", стала об'єктом інтенсивних бомбардувань, які здійснює авіація сирійських урядових військ та союзної Росії. Згідно з рішенням "країн-гарантів" перемир'я в Сирії - РФ, Ірану та Туреччини - в провінції має запрацювати одна з чотирьох "зон деескалації".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська армія та її союзники відбили атаку бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" на трасі, що сполучає міста Пальміра і Дейр-ез-Зор.