ua en ru

Трамп незабаром підпише закон про санкції проти РФ, Ірану і КНДР, - Білий дім

Трамп незабаром підпише закон про санкції проти РФ, Ірану і КНДР, - Білий дім Фото: президент США Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Президент США вже провів переговори щодо внесення поправок у законопроект

Президент США Дональд Трамп має намір підписати законопроект про посилення санкцій щодо Росії, Ірану і Північної Кореї. Про це в п'ятницю, 28 липня, у Вашингтоні заявила прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс, передає DW.

"Президент Трамп вивчав початкові версії проекту закону і вів переговори про поправки. Тепер він переглянув остаточну версію на предмет внесення обумовлених нею змін, схвалив її і планує підписати закон", - сказала вона.

Як повідомлялося раніше, верхня палата Конгресу США увечері в четвер, 27 липня, переважною більшістю голосів проголосувала за оновлений пакет обмежувальних штрафних заходів по відношенню до Росії, Ірану і Північної Кореї.

За введення нових санкцій проголосували 98 із 100 сенаторів.

Причиною для прийняття санкцій проти Москви є анексія Криму, а також хакерські атаки з метою вплинути на президентські вибори.

Напередодні, 25 липня, схвалив законопроект про санкції абсолютну більшість у Палаті представників.

Тим часом у Європі вже висловлюють підтримку новим санкціям США. Так, представник партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), яку очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, Родер Кізеветтер вважає перебільшеною критику від Берліна і Брюсселя щодо санкцій.

За його словами, головна мета санкцій - змусити Росію дотримуватися норм міжнародного права, а не просування економічних інтересів США.

Політик також вважає, що німецьким компаніям варто також зробити внесок у відновлення верховенства права, а не лише дбати про ділові інтереси.

Нагадаємо, Путін заявив, що не буде терпіти "хамство" США і пообіцяв відповісти на санкції.