ua en ru

ТСК з питань розслідування нападів на представників ЗМІ з початку роботи зафіксувала 10 фактів порушень

З початку роботи Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування фактів нападу на представників ЗМІ та розслідування інших фактів тиску на ЗМІ підтвердилися 10 з 18 фактів порушення прав журналістів і перешкоджання журналістській діяльності. Про це журналістам заявив народний депутат, голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування фактів нападу на представників ЗМІ та розслідування інших фактів тиску на ЗМІ Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

"На наступне засідання ТСК винесено питання - це бездіяльність правоохоронних органів, пов'язана із системними зверненнями журналістів щодо порушення прав журналістів і перешкоджання журналістській діяльності. Всього таких фактів і звернень до комісії було зафіксовано 18, 10 з них за відповідями, які надіслали нам прокурори областей, підтвердилися", - заявив Ярема.

За його словами, на наступне засідання будуть запрошені представники Генеральної прокуратури України для з'ясування всіх обставин порушення прав журналістів і перешкоджання журналістській діяльності.