ua en ru

ТСК з розслідування діяльності RUE вимагає він Мінпаливенерго надати їй копію рішення Стокгольмського суду

ТСК з розслідування діяльності RUE вимагає він Мінпаливенерго надати їй копію рішення Стокгольмського суду для того, щоб провести розслідування по справі RosUkrEnergo та НАК "Нафтогаз України". Така вимогу озвучив голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України щодо рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, розслідування фактів корупційної діяльності ЗАТ "РосУкрЕнерго" і причетності до цього посадових осіб органів державної влади та арешту екс-голови Державної митної служби України Анатаолія Макаренка Роман Зварич, передає кореспондент РБК-Україна.

В свою чергу, відповідаючи на запитання Р.Зварича, міністр палива та енергетики Юрій Бойко зазначив: "Я ставлюся до цього позитивно ... Я готовий сприяти, якщо це рішення не фігурує в карних справах СБУ", - сказав він.
В свою чергу, нардеп від НУ-НС Р.Зварич у випадку, якщо СБУ відмовиться надати рішення Стокгольмського суду ТСК, вимагає допустити членів ТСК для ознайомлення з оригіналом рішення без виїмки цього документа у стінах НАК "Нафтогаз України". "Оскільки наразі ми маємо неофіційні варіанти рішення, а з офіційною копією ми поки що не ознайомлені", - сказав він.
В свою чергу, Ю.Бойко зобов'язався направити офіційне звернення до СБУ та НАК "Нафтогаз України" з вимогою забезпечити виконання вимоги ТСК.
Зазначимо, що в ході засідання ТСК міністр палива і енергетики Ю.Бойко спростував свою причетність до компанії RosUkrEnergo. В той же час він не надав документи, які це підтверджують, але заявив про готовність "підняти" їх і передати комісії.