ua en ru

ТСК з підготовки змін до Конституції може направити до Венеціанської комісії не єдиний проект, а ряд пропозицій, - Князевич

Тимчасова спеціальна комісія (ТСК) Верховної Ради щодо напрацювання змін до Конституції може направити до Венеціанської комісії не єдиний проект, а ряд пропозицій.

Тимчасова спеціальна комісія (ТСК) Верховної Ради щодо напрацювання змін до Конституції може направити до Венеціанської комісії не єдиний проект, а ряд пропозицій. Про це на круглому столі національної єдності повідомив голова ТСК, нардеп від фракції "Батьківщина" Руслан Князевич.

За його словами, поки що ще немає остаточного проекту змін до Конституції. Зараз напрацьована таблиця на 150 сторінок з пропозиціями.

"У разі якщо не буде єдності за пропозиціями, але будуть певні пропозиції, вони (Венеціанська комісія - ред.) можуть дати оцінку тим чи іншим пропозиціям. Це дуже добре, адже це дозволить нам зрозуміти, в якому напрямку рухатися. Ми будемо рухатися в тому напрямку, в якому нам скаже Венеціанська комісія", - заявив Князевич.

На його думку, після президентських виборів цей процес буде рухатися швидше.

Князевич повідомив, що є певні спірні моменти, які можна вирішити виключно у форматі круглих столів.

"Якщо нам не вдасться прийти до консенсусу, напевно, ми певні речі будемо виносити за дужки, і просити парламент, що він сам вирішив долю тих чи інших дискусійних питань, як він це вже не раз робив", - заявив нардеп.