ua en ru

ТСК звинуватила владу в організації провокацій 18 травня

Замовником провокацій під час проведення 18 травня у Києві акції протесту опозиції була діюча влада. Про це сьогодні на брифінгу заявив депутат фракції "Батьківщина" Степан Курпіль, член тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин нанесення тілесних ушкоджень громадянам України, а також діяльності правоохоронних органів під час проведення акції "Вставай, Україно!" 18 травня 2013 р. в Києві.

За словами Курпіля, на відео, яке є в мережі Інтернет, "чітко видно, що військовою технікою, яка їздила центром міста, керували працівники ДАІ". Однак, за словами народного депутата, ні прокуратура, ні МВС не дали відповіді на питання про використання військової техніки на мирній акції.

Степан Курпіль вважає, що небажання влади встановити замовників провокацій та інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя "наштовхує на однозначний висновок: замовником цих провокацій була влада".

У свою чергу, голова ТСК, депутат фракції "Батьківщина" Віталій Ярема повідомив, що незважаючи на те, що влада категорично відмовилась співпрацювати з ТСК, зокрема, керівники Генпрокуратури та МВС проігнорували всі запрошення взяти участь у засіданнях комісії та надати інформацію, ТСК підготувала підсумковий звіт, який підписали представники всіх опозиційних фракцій.

"За кожне слово, написане у звіті, я і мої колеги по ТСК готові нести відповідальність. Всі ці факти підтверджені реальними доказами", - підкреслив Ярема. Віталій Ярема також зазначив, що члени ТСК з провладних фракцій проігнорували підсумкове засідання комісії та відмовилися підписати звіт.

Нагадаємо, що згідно із заявою депутата від фракції Партії регіонів Олени Бондаренко, Ярема сфальсифікував результати звіту тимчасової слідчої комісії.

"На жаль, робота Яреми як глави (ТСК), якого ми взагалі радою запропонували зняти і замінити на Курпіля за неефективність і фальсифікацію деяких документів, не принесла ніяких плодів, Ярема продовжує в своєму дусі: виносить тексти, які тягнуть максимум на прес-релізи партії "Батьківщина", - повідомила Бондаренко.

Також, Бондаренко заявила, що Ярема політизував роботу ТСК, і звинуватила його в некомпетентності.