ua en ru

Світовий банк зацікавлений розвитком Одеського порту

Світовий банк зацікавлений розвитком Одеського порту Фото: Світовий банк зацікавлений розвитком Одеського порту

Група МБРР відвідала порт в рамках програми технічної допомоги

Проектна група Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) зацікавлена у розвитку Одеського порту. Про це йдеться в повідомленні на сайті ДП "Адміністрація морських портів України".

Так, група МБРР у складі представників Світового банку та консультантів компанії "IntegradtedTransportPlaning" відвідала порт в рамках програми технічної допомоги, яку надає МБРР Україні за запитом Міністерства інфраструктури і Одеської міської ради.

Основною метою відвідування Одеського порту було ознайомлення з існуючими проблемами взаємодії порту і міста, а також ресурсами, необхідними для реалізації майбутніх проектів.

"Експертів цікавили перспективи зміни схеми митного огляду, можливості інвестування у створення альтернативного в'їзду в порт, підвищення ефективності взаємодії порту з експедиторами, перевізниками, вантажовласниками за рахунок більш широкого застосування IP-технологій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в країні очікується масштабна реконструкція морської галузі.