ua en ru

Світовий банк може виділити Україні понад 680 млн дол. на тепло- і водопостачання, - віце-прем'єр

Світовий банк може виділити Україні понад 680 млн дол. на тепло- і водопостачання, - віце-прем'єр Фото: Геннадій Зубко

Від ЄІБ очікується 400 млн євро на проект "Розвиток міської інфраструктури"

Для реалізації проектів у сфері теплопостачання Україна має намір залучити від Світового банку близько 382 млн дол. і близько 300 млн дол. - у сегменті водопостачання. Про це, кажучи про обсяг коштів міжнародних фінансових інститутів, які планується залучити в галузь, в інтерв'ю РБК-Україна заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Плюс зараз ми ведемо переговори з Європейським інвестиційним банком щодо залучення додаткових 400 млн євро на реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури"", - зазначив Зубко.

За його словами, складність усіх переговорів з іноземними інвесторами полягає в тому, що, крім гарантій, українська сторона під все пропоноване фінансування повинна мати готові проекти.

"І у нас зараз спільно з Асоціацією міст України, органами місцевого самоврядування питання підготовки проектів - одні з найактуальніших. Дуже важливо, щоб всі підготовлені містами проекти потрапляли у критерії міжнародних фінансових установ", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, в Україні тільки 36% багатоквартирних будинків мають комерційний облік.