ua en ru

Світовий банк виділить 1 млрд доларів для відновлення Індонезії після землетрусів

Світовий банк виділить 1 млрд доларів для відновлення Індонезії після землетрусів Фото: наслідки землетрусу в Індонезії (twitter.com/CurtisSChin)

Кошти будуть доступні, коли надійде відповідний запит від уряду Індонезії, заявили в Банку

Світовий банк готовий надати 1 млрд доларів для допомоги постраждалим від землетрусу і цунамі районам Індонезії, а також на модернізацію інфраструктури попередження стихійних лих. Про це йдеться в опублікованій в неділю заяві фінансової структури.

"Кошти будуть доступні в будь-який час, коли надійде відповідний запит від уряду Індонезії", - сказано в повідомленні.

За словами представників банку, "допомога, зокрема, може використовуватися на модернізацію систем раннього попередження стихійних лих, відновлення інфраструктури, а також найважливіших об'єктів життєдіяльності - систем водопостачання, лікарень, шкіл та інше".

Також наголошується, що влада Індонезії може використовувати кошти для надання допомоги, в тому числі виплат сім'ям з постраждалих районів, які проживають за межею бідності.

За попередніми оцінками Світового банку, економічні збитки від недавнього землетрусу і цунамі в провінції Центральний Сулавесі склали близько 531 млн доларів.

Нагадаємо, за останніми даними внаслідок кількох землетрусів і цунамі в Індонезії, що відбулися наприкінці вересня 2018, число жертв склало 2091 людину. Близько 5 тис. вважаються зниклими без вести. Руйнування в двох районах - Петебо і Балароа - були настільки масштабними, що чиновники розглядають можливість оголосити їх масовими похованнями.

ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі і землетрусу. Глава ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявляв, що уряд Індонезії вже має досвід і гарне оснащення для боротьби з наслідками стихійних лих.