ua en ru

Світовий банк виділив 150 млн доларів на боротьбу з вірусом Зіку

Світовий банк виділив 150 млн доларів на боротьбу з вірусом Зіку Фото: Світовий банк

Кошти підуть на проведення медичних і профілактичних заходів в регіоні

Світовий банк виділяє 150 мільйонів доларів на надання допомоги країнам Латинської Америки і Карибського басейну, постраждалим від поширення вірусу Зіку. Про це повідомляє прес-служба міжнародної фінансової організації.

Згідно з повідомленням, кошти підуть на проведення медичних і профілактичних заходів в регіоні.

"Розрахунок коштів буде здійснюватися на основі поточної необхідності фінансування країн і діалогу з урядами регіону. У разі необхідності додаткового фінансування, група Світового банку готова розширити свою підтримку", - уточнюється в повідомленні.

Крім того, Світовий банк опублікував свої оцінки збитку, нанесеного країнам Латинської Америки і Карибського басейну епідемією вірусу Зіку. За підрахунками експертів СБ, в короткостроковій перспективі загальні втрати регіону будуть відносно невеликими і складуть в 2016 році 3,5 млрд доларів, або 0,06% сукупного ВВП. Основна причина - скорочення туризму, становить важливу статтю доходів багатьох латиноамериканських і карибських держав.

Нагадаємо, 17 лютого ВООЗ заявив, що для боротьби з поширенням вірусу Зіку потрібно 56 млн доларів. Ці гроші повинні піти у тому числі на вакцину та проведення діагностики. Повідомляється, що 25 млн доларів власних коштів ВООЗ витратить на контроль за розповсюдженням комарів, які переносять вірус.