ua en ru

Світовий банк найближчим часом виділить Україні 200-300 млн дол. на систему водопостачання

Світовий банк найближчим часом виділить Україні 200-300 млн дол. на реконструкцію та заміну зношених систем водопостачання та каналізації. Про це заявив директор департаменту сталого розвитку Світового банку Пітер Томсон під час зустрічі з міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолієм Близнюком, передає прес-служба Кабміну.
За словами Близнюка, за час реалізації проекту "Розвиток міської інфраструктури", Україна додатково профінансувала проект на 21,5 млн дол., що становить 15,4% від загальної суми позики.
"Ми дотримуємося стратегії залучення не тільки позичених коштів, але грошей держави та міської громади. Це дає надзвичайно сильний синергетичний економічний ефект, сприяє розвитку активності та правосвідомості місцевої громади", - заявив Близнюк.
"Розвиток міської інфраструктури" - це кампанія з удосконалення водопостачання, водовідведення та сприяння підвищенню ефективності роботи 15 різних комунальних підприємств у Одесі, Чернігові та Івано-Франківську. Проект стартував у 2009 р. і завершиться в кінці 2012 р.