ua en ru

Світовий банк збільшить фінансування проекту бюджетної підтримки України до 750 млн дол

Міністр фінансів Олександр Шлапак і директор-розпорядник Світового банку (СБ) Шрі Мульяні Індраваті в ході зустрічі у Вашингтоні досягли домовленості про прискорення реалізації проектів банку прямої бюджетної підтримки (багатосекторальна позика на політику розвитку та позика на політику розвитку фінансового сектора). Про це повідомили у прес-службі Мінфіну.

Зокрема, прийнято рішення про збільшення першого траншу багатосекторної проекту бюджетної підтримки з 500 млн дол. до 750 млн дол., який Україна розраховує отримати вже у травні цього року. Також у травні урядом Японії може бути надано співфінансування даного проекту.

"На сьогодні активно проводиться робота з реалізації інвестиційних проектів в інших секторах економіки України на загальну суму в 1,6 млрд дол. У травні поточного року очікується отримання інвестиційної позики на підвищення енергоефективності та теплопостачання у розмірі 382 млн дол.", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, вже у 2014 р. Міжнародна фінансова корпорація (МФК) готова інвестувати в найбільш пріоритетні проекти в Україні до 400 млн дол. МФК розглядає можливість надання кредитних ліній для комерційних банків з метою кредитування української економіки, розвитку підприємництва, а також для підвищення енергоефективності у країні.

Як повідомлялося, виділення 1 млрд дол. допомоги від США відбудеться шляхом випуску єврооблігацій України.