ua en ru

Виділення 1 млрд дол. допомоги від США відбудеться шляхом випуску єврооблігацій України, - Мінфін

Міністр фінансів України Олександр Шлапак та Агентство США з міжнародного розвитку ("USAID") вчора, 15 квітня 2014 р., у Вашингтоні підписали угоду про гарантії запозичення між Україною та США.

Міністр фінансів України Олександр Шлапак та Агентство США з міжнародного розвитку ("USAID") вчора, 15 квітня 2014 р., у Вашингтоні підписали угоду про гарантії запозичення між Україною та США. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України (Мінфін).

Як зазначають у Мінфіні, ця угода передбачає надання економічної допомоги Україні у вигляді кредитних гарантій на суму 1 млрд дол. для забезпечення виконання зобов'язань за державними зовнішніми запозиченнями України у 2014 р. Реалізація положень цієї гарантії відбудеться шляхом випуску єврооблігацій України на суму 1 млрд. доларів США.

Метою цієї угоди є підтримка економічних реформ в Україні, які спрямовані на відновлення економічної активності та забезпечення належного соціального захисту населення.

Нагадаємо, 3 квітня Президент США Барак Обама підписав законопроект про надання Україні кредитних гарантій у розмірі 1 млрд дол., раніше підтриманий Конгресом та Сенатом США.