ua en ru

Світовий банк знизив прогноз глобального економічного зростання на 2017 рік з-за Трампа

Світовий банк знизив прогноз глобального економічного зростання на 2017 рік з-за Трампа Фото: прогноз зростання світової економіки понижено з-за Трампа

Для США прогноз залишився незмінним

Світовий банк (СБ) знизив прогноз зростання глобальної світової економіки на 1 півріччя 2017 рік. Про це говориться в огляді банку "Глобальні економічні перспективи".

Так, в 2017 році глобальне економічне зростання складе 2,7%, у той час як у червні 2016 року прогнозувалося зростання світової економіки на рівні 2,8%.

Згідно думку аналітиків СБ, погіршення прогнозу пов'язано з тим, що експерти не можуть визначити якою буде політика новообраного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

зокрема, невизначеною залишається позиція глави США щодо міграційних процесів і зовнішньої політики держави. Також, на тлі очікуваного підвищення базової облікової ставки Федеральною резервною системою, складно передбачити який бюджетний і торговий курс обере Дональд Трамп.

При цьому, економісти Світового банку констатують, що деякі ініціативи обраного президента Америки, такі як інвестиційні та інфраструктурні проекти можуть стимулювати економічне зростання світової.

Прогноз для США зберігся незмінним

Що стосується прогнозу для економіки самих США, то у зв'язку із зазначеними причинами, аналітики СБ не стали змінювати раніше озвучені цифри. Так, рівень економічного зростання США, збільшився в 2016 році на 1,6%, у 2017 році складе 2,2%.

Рівень економіки розвинених країн і країн ЄС збільшиться

Для економічно розвинених країн прогноз зростання економіки також покращився. У 2017 році зростання економіки цих країн складе 1,8%. У зв'язку зі збільшенням світових цін на сировину, також буде зростати (на 4,2%) економіка країн з країн з перехідною економікою та країнах страню

У відношенні країн Єврозони прогноз економічного зростання також позитивний - +1,5%.

Нагадаємо, Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України в 2017.